Välkommen till K-Bygg

Hitta din butik på kartan eller sök via namn, adress eller postnummer.

Golv

Våra golvprodukter är av välkända varumärken som står för hög kvalitet, både för dig som är yrkes- eller hemmaproffs. Bland våra produkter hittar du det mesta: massiva trägolv, trä- och parkettgolv samt laminat-, plast-, vinyl- och våtrumsgolv. Här hittar du även våtväggar, bårder, textilgolv och utemattor och liknande. Vi har naturligtvis även de rätta tillbehören till dessa golv som lim och läggningsverktyg.

Viktigt att tänka på när du väljer golv

Det vanligaste sättet att välja golv är efter utseende, men det är lika viktigt att se till golvets funktion och egenskaper. Möbler, väggfärg och gardiner byter du då och då, men ett golv ska helst ligga en längre tid. Du bör alltså tänka på vilket rum golvet ska ligga i och välja ett golv som uppfyller hållbarhetskraven du önskar.

Mörkt eller ljust golv?

När det gäller färg är det viktigt att tänka på rummets övriga färgsättning samt ljusinsläppet. Ett mörkt golv absorberar mycket ljus och påverkar känslan av hur stort rummet är. Samtidigt ger ett mörkt golv en hemtrevlig och ombonad känsla. Önskar du en ökad känsla av rymd, är ett ljust golv ett bättre val, eftersom ljuset reflekteras mot golvet. Ska du lägga parkett är det bra att veta att även mönstret påverkar rummets karaktär och ett generellt tips är att välja 1- eller 2-stav till större rum och 3-stav till lite mindre rum. Sen får man ju inte glömma att man genom inredning kan påverka rummet som helhet. En ljus matta eller ljusa möbler i kombination med ett mörkt golv, blir oftast väldigt effektfullt. Och en blandning av olika material är spännande och kan skapa kontraster som framhäver skönheten hos de olika materialen.

X