Välkommen till K-Bygg

Hitta din butik på kartan eller sök via namn, adress eller postnummer.

Skivmaterial

Det gäller att välja rätt skiva till bygget! Det ska tas hänsyn till den konstruktionslösning, funktion och hållbarhet som gäller för varje del Hos oss på K-Bygg hittar du alla skivor du kan tänkas behöva. Hos oss hittar du skivmaterial för tak, våtrum, inner- och ytterväggar samt övriga byggnationer du vill göra i hemmet. Prata med våra rådgivare i närmsta butik för mer tips och råd vilken skiva som passar bäst till just ditt byggprojekt.

Beklädnadsskivor vägg och tak

MDF-paneler i färdiga skivor med olika profiler som passar för både väggar och tak. En kostnadseffektiv och bra lösning då du snabbt vill ha snyggt hemma.

Board

Sammanpressade spån och flis utan tillsatser, träets naturliga lignin binder samman skivan. Finns med flera olika ytbehandlingar. Används bland annat till vägg-, tak- och golvbeklädnad inomhus. Vind- och kondensskydd och luftspaltbildning i vägg- och takkonstruktioner, möbel och inredningsdetaljer och mycket mera.

Bänkskivor

Massiva bänkskivor består av sammanfogade limmade trästavar efterbehandlade med olja. Laminatskivor har en kärna av spånskiva belagd med laminat i olika mönster på ovansidan och ett fuktspärrande papperslaminat på undersidan. Laminatbänkskivorna är, i jämförelse med de massiva, underhållsfria och klarar tuffare miljöer. Används som köks- och andra arbetsbänkar.

Fibercementskivor

Råmaterialet består till största del av cellulosafibrer, cement och mineralfiller som pressas och härdas till hårda hållfasta skivor. Används till mycket. Det finns en rad olika specialskivor beroende på ändamål. Fasadskivor, byggskivor, brandisolering och det finns de som är både vattentäta och fuktbeständiga. Skivorna kan vare sig ruttna eller fatta eld.

Fibergipsskivor

Fibergips består till 80 procent av gips och till 20 procent av cellulosafiber som i en återanvändningsprocess utvunnits ur papper. Blandningen tillsätts vatten och pressas ihop under högt tryck utan tillsats av bindemedel. Starka ekologiska skivor som med ett enda lager kan de ge samma fördelar som traditionella 2-lagslösningar. Ljudisolerande, brandhämmande, slag- och skruvfasta skivor.

Gipsskivor

Gips är ett rent naturmaterial som i högsta grad bidrar till en god innemiljö. Skivorna är formstabila, är enkla att hantera och montera, har mycket goda brand- och ljudisolerande egenskaper och påverkas inte nämnvärt av fukt eller temperaturväxlingar. Används till golv, vägg och tak.

Hobbyskivor

Massiva trästavar som är limmade kant mot kant till skivor. Används bland annat till möbler, hyllor, inredningssnickerier och fönsterbänkar.

Hyllplan

Slitstarka melaminbelagda spånskivor. Används exempelvis som hyllor i garderober och förråd.

Innertak

Med färdigmålade innertakskivor får du snabbt och enkelt ett nytt tak. Oavsett vilket stil du vill ha på ditt tak hittar du flera olika typer av innertak hos oss. Gips, träpanel, panelskivor och färdigmålade takskivor med olika struktur.

MDF

Torra tvättade träfibrer som pressats tillsammans med lim, paraffin och vatten till en skiva där fibrerna ligger mycket tätt packade. Det vanligaste valet av skiva för möbel- och inredningssnickerier inomhus. Lämpad för ytbehandling och för fanering.

OSB

OSB tillverkas av träfibrer som binds samman med syntetbindemedel och vax. Används som förstärkning i vägg-, tak- och golvkonstruktioner inomhus samt andra inredningsdetaljer och emballage.

Plywood

Det finns en rad olika typer av plywoodskivor, de består alla av tunna träskikt, som limmats korsvis och pressats samman under högt tryck och hög värme. Skivorna är starka men också böjbara, vilket gör dem användbara till mycket. Som förstärkning bakom gips i väggar, möbel- och inredningssnickerier samt formsättning. Eftersom trä är ett levande material, är varje skiva unik i sin färg och utseende.

Spånskivor

Spånskivor tillverkas genom att pressa samman såg- och hyvelspån med hjälp av bindemedel, tryck och värme. Skivan har en hel putsad yta, och kan användas till bland annat golv och väggar.

Våtrumsskivor

Glöm allt jobb med gipsskivor, membran och kakel. Med Fibo köks- och våtrumsskivor kan du enkelt klä väggarna i såväl kök som våtrum.

X