Välkommen till K-Bygg

Hitta din butik på kartan eller sök via namn, adress eller postnummer.

Tak

Taket är kanske inte något du tänker på varje dag, varje vecka eller ens varje månad. Det bara finns där. Och det är väl bra så. Men taket är en viktig del av ditt hus. Det ska tåla regn, sol, snö och hårda vindar i många år. Att undersöka och underhålla taket regelbundet är därför en klok investering.

Livslängden på takplåt och takpannor är ca 30–50 år och för lertegelpannor upp till 100 år. Undertaket – pappen – har kortare livslängd på cirka 30 år, och det är oftast den som avgör när det är dags för takbyte. Trasiga takpannor eller torrsprickor i pappen är tydliga tecken på att det är dags för ett nytt tak.

Vanligaste taken

De vanligaste taken är papp, plåt, betongpannor och tegel. Vi tillhandahåller samtliga. Välkommen in i våra butiker för fullständigt sortiment och tips och råd om vad du bör tänka på när du ska byta ditt tak. Du som husägare är ansvarig för husets säkerhet. Använd rekommenderade taksäkerhetsprodukter – stegar, takbryggor, glidskydd, nockräcken och livlinefästen. Taksäkerhet både förebygger olyckor och skyddar ditt tak.

Lertegel och betongpannor

Vi har allt från exklusivt glaserat taktegel till kostnadseffektiva betongpannor. Allt som gör ditt nya eller renoverade tak komplett och säkert.

Takplåt

Vi erbjuder takplåtsprofiler för alla typer av byggnader och taklutningar. Rätt monterad plåt har också bra egenskaper för att klara vårt tuffa klimat. Variationen av profiler och färger är stor och hos oss finns trapetsplåt, takpanne- och bandtaksprofiler.

Takavvattning

Unika lösningar, valfrihet och perfekt slutresultat. Vi säljer marknadens mest omfattande och beprövade system. Den galvaniserade stålplåten med dubbelt färgskikt ger en god väderbeständighet, mycket gott rostskydd, hög färgstabilitet och en tålig vacker finish. Du kan även få dina stuprör och hängrännor i flera olika färger.

Ska du byta tak?

När du ska lägga nytt eller byta tak kan det vara svårt att veta exakt hur mycket material som kommer gå åt. Det är inte alltid så enkelt att veta vad du ska använda för produkter.

Nedan finner du en guide från vår leverantör Mataki som hjälper dig välja rätt material och antal till takprojektet.

X